Svart_linjeutantext_mobil

Trädgårdsanläggning - ett förverkligande

Dags att sätta spaden i jorden och förverkliga alla trädgårdsdrömmar.
 Att skapa en fungerande och hållbar trädgård grundar sig mycket i en god och välplanerad trädgårdsanläggning där framför allt för- och underarbetet är viktigt. Sen är det inte fel om man gillar att svettas lite, blir glad av att arbetar utomhus i alla väder och inte har problem med lite jord och grus i skorna. Vi älskar det! Tillfredsställelsen i att se det färdiga resultatet och den förändring det innebär är en väldigt härlig känsla.
Spaden & Krattan utför alltifrån nyanläggning av tomt till enstaka förändringar i den redan befintliga trädgården. Läs mer om våra tjänster nedan.

» Rabatter, buskar och träd

Precis som ditt hus behöver även en trädgård golv, väggar och tak för att kännas trvisam och harmonisk. Genom att plantera växter i olika storlekar, färg och form kan du uppnå en härlig rumskänsla. Vid anläggning av grönytor ritar vi upp, gräver ur, fyller igen och tills sist plantera alltifrån perenner, buskar, häckar och träd. Behövs det kan vi komplettera med kanter, spaljéer etc.

» Sten - och plattsättning

Funderar du på en härlig sittyta på baksidan eller kanske vill du ha en fin gång upp till entrédörren? Då kan en stensättning eller plattsättning vara ett fint alternativ. Det viktigaste för att få till ett hållbart och fint slutresultat är ett bra underarbete och val av material. Här lägger vi mycket fokus. Hör av dig om du vill ha hjälp.

» Gångar och kanter

Gångar och kanter ger din trädgård ett städat och vackert uttryck. Men en gång behöver inte alltid vara rak. Den kan slingra sig igenom din trädgård och leda besökare till olika undangömda sittytor, vyer eller andra spännande miljöer. Bara fantasin sätter gränser.

» Murar

Om det finns höjdskillnader i din trädgård eller om du vill avgränsa din tomt är en mur ett gott alternativ. Det finns idag en uppsjö av olika material och utseenden att välja på. För att en mur ska bli stabil och hålla i många år framåt krävs framför allt ett bra underarbete.
Vi anlägger lägre och enklare murar men har samarbetspartners som kan ta sig an större och mer avancerade varianter.

» Anlägga gräsmatta

Vi anlägger gräsytor både i form av färdigt rullgräs eller genom sådd. För ett gott resultat spelar underarbetet en viktig roll och det kan därför krävas ogräsrensning eller utfyllnad av material.