Svart_linjeutantext_mobil

Den skötselfria trädgården

Många drömmer om en helt skötselfri trädgård, men det är tyvärr en utopi. Självklart kan en trädgård planeras så att den kräver mer eller mindre arbete men på något sätt behövs den ändå tas om hand. Med god kunskap och skötsel vid ett par tillfällen under säsongen hjälper vi dig att få en frisk och vacker trädgård. Och skötselfri, för dig.

» Vårstädning

När våren är här väcks trädgården till liv igen, då är det viktigt att hjälpa växterna inför den nya växtsäsongen. Under vårstädningen klipper vi ner vissna perenner för att skapa plats åt nya friska skott. Vi rensar bort de första ogräsen för att minska konkurrensen om näringen i jorden. För att uppnå en optimal tillväxt och ge plantan en extra skjuts jordförbättrar vi med naturlig gödning.
Uteplatserna städas och alla kanter snyggas till.

» Höststädning

Höststädning innebär att vi rensar bort det sista ogräset i rabatten, på så vis ligger man steget före då våren nalkas. Vi krattar eller klipper era höstlöv som sedan kan komposteras eller läggas på rabatten. Dels för att skydda rötter mot fukt och kyla men också för att mata jordens mikroorganismer som bryter ner det till näringsrik mull. På så vis bygger du en god jord vilket är hemligheten bakom en välmående trädgård.

» Beskärning

Med beskärning kan man uppnå en ny fin tillväxt, ett nytt formspråk eller en ökad fruktbildning. Men det gäller att man beskär på rätt sätt och vid rätt tidpunkt för att undvika sjudomar och skador. Vi hjälper till med beskärning av  träd, häckar och buskar. För att uppnå ett gott resultat rekommenderar vi ofta en flerårig beskärningsplan. 

» Ogräsrensning

Naturen är full av växtkraft och har en egen förmåga att föröka sig på egen hand, som tur väl är. Därför är en ogräsfri rabatt näst intill omöjlig att uppnå utan skötsel. De oönskade växterna konkurrerar om plats och näring med de plantor du vill gynna att växa sig frodiga. Men rensas rabatten vid ett par tillfällen per säsong kan man hålla ogräsen i schack. Glöm inte bort att många typer av ogräs är ätbara, otroligt nyttiga och passar perfekt i salladen.

» Gräsmattan

På vår och försommar gödslar vi gräsmattan med organiskt gödsel. Det bästa är att gödsla mindre mängd och vid fler tillfällen. På så vis blir tillväxten stark och jämn och gräset kan konkurrera ut oönskad mossa och ogräs. Efter behov reparerar, stödsår och dressar vi även er gräsmatta. Vi erbjuder dessutom gräsklippning och trimning. Klipper man kontinuerligt stimulerar man gräset att både växa och bre ut sig.

» Häckklippning

Häckar är ett perfekt sätt att skapa insynsskydd eller rum i trädgården, alternativt fungera som en fond för växter. Men för att få till en vacker häck gäller det att man klipper den kontinuerligt och dessutom klipper den på rätt sätt. Även vilket typ av häck det är, under vilken del av året den helst skall beskäras och hur den mår bör tas i beaktning innan man påbörjar häckklippningen.

» Krukarrangemang

Att mötas av grönska vid entrén, oavsett säsong, blir man glad av! Om du har en liten trädgård är plantering i kruka ett bra knep för att få in mer växtlighet. Vi hjälper er att komponera växter utifrån årstid, läge och funktion. Genom att samplantera ettåriga med fleråriga plantor skapar vi en mer hållbar plantering. För bästa resultat jobbar vi med god dränering och bra jord med långtidsverkande gödning.

» Kompostering

Att kompostera är ett hållbart sätt att skapa kretslopp i din trädgård och samtidigt få den bästa jorden.  Vi hjälper er att sätta upp en bra kompost som både vi och ni kan fortsätta att använda vid trädgårdsskötsel. Några handfasta råd och kunskaper är allt du behöver för att komma igång och kompostera.

» Trädfällning & röjning

Träd för oss är trädgårdens tak och vi vill mer än gärna bevara dessa vackra skapelser. Men ibland kan faktorer som fel placering, mark, vind eller ålder göra att man behöver göra ett ingrepp med motorsågen.
Har du ett hallonsnår, ett skogsparti eller en ängsmark med sly? Med röjsågen kan man skapa rymd och skapa en ny vacker miljö. Vi har både redskap och certifikat för att utföra jobben.

» Snöröjning

Under vintersäsongen då snön lagt sig som ett täcke över grönskan, erbjuder vi hjälp med snöskottning. Garageuppfarten, entrén, trappen eller gången. Är halkan framme komplettera vi med sand för ett säkert underlag.